Jste zde

Domů » Alta Badia

Alta Badia na kole

Při jízdě na kole v jihotyrolských Dolomitech se cyklistům splní jejich sny.

Snad každý cyklista ví, že jízda na kole je více než jen způsob dopravy, jízda na kole je totiž způsob života.

Kdo chce strávit svou dovolenou aktivně a chce na kole blíže poznat Jižní Tyrolsko a Dolomity, místní přírodu, kulturu a lidi, je na správném místě právě v Alta Badii.

Alta Badia je ústředním výchozím bodem pro mnoho krásných výletů na kole v Dolomitech a v Trentinu, a nabízí jedinečné horské scenérie.

A které období je nejlepší pro návštěvu této oblasti na kole?

Většina cyklistů navštíví Alta Badii v období od června do září. Kdo ale zná tento region, tak ví, že sem může vyrazit na cyklistickou dovolenou i na konci května nebo v polovině října.

V této době je tu na silnicích menší provoz a vy si můžete v klidu vychutnávat jízdu na kole.

Zejména v pozdním létě a počátkem podzimu se Dolomity ukazují ze své mimořádně působivé stránky. Alpské louky a lesy se nádherně zbarvují, příroda vydává jedinečnou hru světel a stínů, a skalní útvary večer "svítí" v teplých červených tónech.

Nejkrásnější pohoří na světě, jak ho kdysi vychválil švýcarský malíř a architekt Le Corbusier, nabízí jedinečnou hru barev.

Pro kompletní cyklistický servis Alta Badia také nabízí podniky přátelské k cyklistům a kvalitní cykloservisy a půjčovny jízdních kol.

Kvalifikovaní cykloprůvodci rádi doprovodí příznivce cyklistiky na jedné z nejkrásnějších cyklotras v Dolomitech a přes Jižní Tyrolsko.

Jako příklad z mnoha cyklotras můžeme uvést např. středně náročnou trasu "Dolomites Bike Day Tour" o délce 52 km, s celkovým převýšením 1.370 metrů.

Ti zdatnější ji zdolají za cca 2,5 hodiny a trasa je následující: La Villa - Funtanacia - Verda - Corvara - Campolongo Pass - Arabba - Pieve di Livinallongo/Buchenstein - Andraz - Falzarego Pass - Valparola Pass - San Cassiano - La Villa.

Pro vyznavače horských kol jsou v Alta Badii ty nejlepší podmínky, k dispozici mají více než 80 kilometrů nádherných MTB tras v srdci Dolomit.

Připraveny jsou fantastické výlety po terénních stezkách, ostrá stoupání, rychlé sjezdy a čistý adrenalin.

Od roku 2014 tento region v Itálii splňuje všechny standardy kvality pro členství v Mountain Bike Holidays a v roce 2015 dokonce region získal ocenění jako "Approved Bike Area".

Regiony, které získají tuto pečeť kvality, musí splňovat určité standardy:

• nejméně 20 kvalitních MTB tras pro různé úrovně obtížnosti
• podrobné informace o MTB a informační materiál zdarma
• odborné poradenství ohledně horských kol
• půjčovna kol, dílna, obchod
• přeprava kol městskou hromadnou dopravou nebo lanovkami

E-Bike Tour je nejjednodušší způsob jak pohodlně poznat Alta Badii a dolomitskou krajinu z cyklistického sedla. Návštěvníci oblasti Sella Ronda si mohou od června do září zapůjčit elektrokola nejnovější generace v místech Col Alt, Piz La Ila, Piz Sorega, u hotelu Armentarola v San Cassianu a v turistických kancelářích Corvara, La Villa a La Val.

Geografie: 

Místo

San Cassiano, Alta Badia 46° 33' 33.0264" N, 11° 57' 11.7072" E
Location

Sella Ronda na FB