Jste zde

Domů » Val di Fassa

Novinky pro zimní sezónu 2016/17

Lyžaři ve skiareálu Val Gardena, Sella Ronda
Autor: Leo-setä

Val di Fassa

Modernizace lanovky Funifor "Alba-Col dei Rossi", která byla dokončena koncem roku 2015, měla pozitivní vliv na celou oblast Sella Ronda.

Do zimní sezóny 2016-2017 vstupuje Val di Fassa s další novinkou, a sice s černou sjezdovkou "Volata".

Tak se totiž nazývá nový, super-rychlý a technicky náročný svah ze San Pellegrina.

Začíná v nadmořské výšce 2.510 metrů, u horní stanice lanovky Col Margherita, a vede prakticky stále "šusem" až k průsmyku Dolomitenpass ve výšce 1.879 m.

Jeho celková délka je 2 350 metrů s výškovým převýšením 631 metrů.

Tato sjezdovka ale není zcela nová: první část tratě probíhá paralelně se sjezdovkou, která vede k Lago Cavia a následně zabočuje směrem k průsmyku, aby se znovu spojila se sjezdovkou "Col Margherita".

Maximální sklon je téměř 57%, v průměru je celkový sklon asi 30%. Svah nabízí jedinečná panoramata: 360° pohled na oblast Dolomit z vrcholku Col Margherita.

Ale lyžařská oblast Alpe Lusia - San Pellegrino má připravena ještě další překvapení pro zimní návštěvníky: 10-místná kabinková lanovka "Castelir-Fassane-Morea" s mezistanicí (1.800 m.n.m.) nahradila stávající dvě 4-sedačkové lanovky.

Byla také prodloužena sáňkařská dráha "Fraina" o 300 metrů, která je tak nyní dlouhá 2,1 kilometru.

I v lyžařském středisku Belvedere-Col Rodella, mezi Canazei a Campitellem, čekají na hosty novinky. Mezi ty nejdůležitější zcela určitě patří modernizace kabinkové lanovky Pradel-Rodella, kde byly nasazeny nové panoramatické gondoly.

Kromě posílení zasněžovacího zařízení byly rovněž provedeny změny na některých sjezdovkách, jako např. rozšíření superrychlé tratě "Diego" se startem z Col dei Rossi, nebo úprava sjezdovek "Kristiania", "Pordoi" a " Belvedere " v těsné blízkosti Dolomiti snowparku.

V oblasti Buffaure byly rozšířeny části sjezdových tratí "Buffaure di Sotto" a "Panorama", a nový "vzhled" získal Buffaure Snowpark. Ve skiareálu Catinaccio se zvětšila a vylepšila díky nové mini-boardercrossové trati sjezdovka "Campo Scuola".

Všichni snowboardisté a freerideři se mohou těšit v nové sezóně 2016/17 na rozšířený Carezza Snowpark v lyžařském areálu Carezza, vzdálený jen několik kilometrů od Vigo di Fassa. Kromě toho byl zvětšen dětský prostor "Naniland" a u horní stanice lanovky Laurin 1 se otevře nová restaurace.

Silver je skipas, který vám umožní lyžovat na svazích čtyř různých resortů v Trentinu a Jižním Tyrolsku: Val di Fassa / Carezza, Alpe di Lusia / San Pellegrino (včetně Moeny a Falcade), Val di Fiemme / Obereggen a San Martino di Castrozza / Passo Rolle. Platí na 5 nebo 6 dní.

Lyžařská oblast Dolomiti Superski uvede do provozu novou službu - "Hotel Skipass Service". Ta umožňuje pohodlný nákup skipasu pouze pro dospělé (vyloučené jsou zlevněné a zdarma skipasy) kartou přes internet. Na konci nákupu vám bude odeslán čárový kód do vašeho místa ubytování.

Majitel hotelu, který nabízí tuto službu, vyzvedne pro vás skipas v kanceláři a poté vám ho přímo předá po vašem příjezdu do hotelu.

Val Gardena

Tato lyžařská oblast dokazuje i v nové zimní sezóně, že je jedním z nejmodernějších lyžařských areálů v alpské oblasti, a průkopníkem v mnoha věcech.

Během zimní sezóny 2016/17 bude do provozu uvedena nová 8-sedačková lanovka "Gran Paradiso" v prostoru Wolkensteinu (Selva), která nahradí lyžařský vlek. Jedná se o první 8-sedačkovou lanovku s vyhřívanými sedadly v celé Itálii.

Díky tomu, že trasa nové sedačkové lanovky bude o trochu delší, bude nyní přímo napojena na lyžařský okruh Sella Ronda (proti směru hodinových ručiček).

Lanovka ve skiareálu Val Gardena, Sella Ronda
Autor: Leo-setä

Místo

Horní stanice lanovky Col Margherita, Val di Fassa 46° 22' 2.7696" N, 11° 47' 37.3632" E
Location

Sella Ronda na FB